Dag nummer två, första dagen på havet!

Först vaknade Ubbe, sen Micke, Lena, och jag.. Efter det Anders.. Sen dröjde det ett tag innan Marre och Pumba vaknade, och sist blev det Pontus och Amanda.. Och det mönstret följdes i stort sett varje dag!

Ett annat mönster som skapades var frukosten, Yoghurt, bröd, OST och "bacon" (lufttorkad skinka) och Mickes omeletter. Varje morgon stod Micke i köket och gjorde omeletter åt besättningen! Ingen vågade ta platsen från honom, för alla visste att resultatet var svårt att slå..

Efter frukost var det dags för att handla inför lunchen, duscha, etc. Och även titta på Hanse 575:an som Lasse och co. nyligt köpt för att chartras ut. 
Jag tyckte att "vår" 54-fotare var stor, Hansen var rejält mycket större.. Riktigt fin, och betydligt bättre kvalitetskänsla än de mindre Hansebåtarna jag tidigare varit in i.
Tre kylar, plus vinkyl, 42" TV, AC, etc etc... Pumba såg liten ut bakom ratten.

IMG_9012.jpg

 

Ett ytterligare mönster som blev tydligt var det faktum att samtliga tjejer ombord låg mest i solen, vi killar var betydligt mycket oftare i sittbrunnen.. Men å andra sidan blev dom säkert brunare än vad vi blev också!

Ute på havet var båtarna antingen betydligt mindre än min 24-fotare, eller betydligt större, rätt få båtar i storleken 26-32 fot! 

Vi lyckades få ett par rejäla brännor i besättningen, ser ut att ha direkt relation till hur man har smort in solskyddsfaktorn. Både Anders och Pumba fick ha tröja på sig dagen efter, och högre solskyddsfaktor!

Dagens destination blev Vodice, en kort seglats, med stopp för lunch i en vik vid ön Zlarin. Var lite svårt att få ankaret att sitta, det är för djupt överallt! Men efter ett tag så löste vi problemet..

Micke hade ryggont rejält, och det mest irriterande var att han hade kunnat fixa det på alla andra, men inte på sig själv. På kvällen fick Lasse göra några försök med instruktion om hur man skulle göra, och till sist blev det bra!

Middag åt vi på en mysig restaurang där vi även passade på att sjunga för Lasse som fyllde 60.