Segling från Vodice till Žut!

Andra dagen så siktade vi en mysig liten ö, Žut.

Ön ligger ren bit norrut i skärgården och är en av Kornati-öarna (wiki)
Det är en mindre anläggning, och el finns mellan 18-00, och 08-12, anledningen bakom det är att det är ett dieselverk som står för el som ej är igång dygnet runt. 
Vatten fick man maximalt fylla 150 liter (ungefär har jag för mig), då dom inte har obegränsat med sötvatten.

Vi kom in före 18, och fick för första gången nytta av vår egen dieselgenerator för att kunna köra ACn ett tag, var skönt att få ner temperaturen lite.
Några av oss blev uttråkade och valde att bestiga den lilla kullen som låg på ön. Vandringen tog kanske 40 minuter, och när vi var uppe var vi blöta i svett, men fin utsikt var det!

Var väldigt mycket tyska båtar, och en hel flock med barn, deras enda ljudnivå var skrik och plask! Mycket liv och rörelse på bryggan, mycket för att det inte fanns något annat. 

Middag åt vi på enda restaurangen i närheten, nog så varmt, men inget att klaga på gällande varken maten eller utsikten! Ett par trender börjar uppstå på restaurangerna på kvällarna.. Micke frågar om någon vill ha vin till maten, ingen svarar, men han beställer alltid in en liter av husets vin och många glas. Och varje gång så tog glasen slut, dvs de flesta tog lite!
Var alltid Risotto, Pasta och Pizza som var favoriter.