I fjol startade vi en fin tradition med stallsegling, i år fortsatte vi!

Förra helgens segling var delvis för att lämna båten i Pite så att vi på stallseglingen skulle få en bra sträcka att köra.

Vi startade alltså i Pite i fredags och åkte mot Kalix.. 
Ingen speciell rutt var planerad, utan vi bestämde den helt enkelt beroende på väder och vind! 

Första natten blev Antnäs Börstskär, som har blivit lite av en favoritö. 
När vi kom dit var det tre segelbåtar, och två motorbåtar där, vilket kändes som rätt mycket. Senare kom en motorbåt till som gjorde en snabb övernattning.

Då vi var fem personer i besättningen blev beslutet att vissa sover i tält, jag "offrade" mig direkt, och förvarnade Blom om att det kan hända att han också får sova i tält. Det hela slutade med att även Kjell sov i tält. Dvs, vi var fem personer, som sov i två tält och en båt. Och bara två sov i båten, så ingen kondens!

Innan vi hann blinka blev klockan sent på natten, och nästan morgon igen. Kanske har något att göra med att vi gjorde kaffe klockan 1 på natten? Eller så var det helt enkelt väldigt djupa och givande samtal. 

 

Dag nummer två bestämde vi för att sikta på Brändöskären. Dels så är det en väldigt fin ö, men den har en annan fördel är att det är relativt nära hem så man slipper komma hem så sent på sista dagen.
Var relativt mycket båtar på plats varav en 45 fots princess, och som ägaren sa, det är en sommarstuga på vattnet, med en liten gummibåt med 100 hk jet.. 

Första bastutiden var till vår besvikelse midnatt.. Vi bokade, och resonerade att vi får se om det blir bastu eller ej.. När klockan var 23:45 och vi fortfarande var vakna så hade vi inte något val kändes det som, så det blev en snabb bastu och sedan sängen.

Söndagen blev rätt tidig start, och lunch på Renskär! Mathias lyckades med bedriften att koka stuvade makaroner på ett Primus Omnifuel! Till det blev det köttbullar såklart!

 

Helgen var nästan bara segling, ytterst lite motorgång, och oftast helt okej vind. Många timmar på sjön alltså! :) 
Fint väder, det enda vi kunde klaga på är kylan... Det var kallt på havet. Full sol och 15 grader.. 

Nu längtar vi till nästa års segling!